Urbanbotics, elementerne i spil

Lys og lyd, i luften, på jorden og under vand, udvikling af prototyper er igang, der bygges modeller, laves 3D animation og eksperimenteres med design.

Et af vores tema’er er byrumsinventar i samspil med naturens elementer og kontraster, der, selvom vi byboere godt kan glemme det, skaber betingelserne for liv i byrummet. Mørke vs lys, kulde vs varme, stilhed vs larm, vand vs tørke, planter vs goldhed, ro vs kaos, sikkerhed vs fare, kommunikation vs isolation, er eksempler på de modsætninger der melder sig, når vi taler om at skabe et versatilt produkt der er brugbart og tilpasningsegnet i forhold til årstider og placering.

Et af de begreber Urbanbotics har udviklet under processen, handler om ‘den femte vej’, hvor der i byrummet tilføjes hvad vi kunne kalde et ‘5. element’ der gør det muligt at vælge en anderledes adfærd på din vej gennem byen, vælge f.eks. ved at skifte rute, tage ophold, interagere, lytte, udfordrer dig selv fysisk, kommunikerer eller meditere i et givet tidsrum, enten på en stationær location eller i bevægelse.
Et andet begreb vi har brugt som kriterie i arbejdet med at udvikle prototype er ideen om et ‘multiaktivt byrum’, dvs byrum der  kan bruges af forskellige grupper, f.eks. unge, gamle, nørder, sportsfolk, legebørn eller familier i forskellige tidsrum, f.eks legeplads dag, motionsbane aften, scene aften, markedsplads lørdag, picknick søndag og på alle årstider, f.eks regnvejrsspringvand, skøjtebane, nyttehaver

illustration : udkast til Tågespringvand , Live Art Installations

This entry was posted in Åben blog. Bookmark the permalink.

Skriv et svar